Pótszék

Makrai Sonja
2011. 01. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anconai szerelmesek
Kecskeméti Katona József Színház. Író: Vajda Katalin. Rendező: Béres Attila. Bemutató: december 31.
Reneszánsz stílusú komédia napjainkból. A jómódú Tomao Nicomaco lányát Luciát Lucrezióhoz akarja adni, persze a lány mást szeret, Luigit, aki viszont szereti őt, de pályázik a lány kezére még egy cukrász is. Összegubancolódott szerelmi szálak, aláfestésként pedig a hetvenes évek olasz táncmuzsikája.

Cabaret
Centrál Színház. Író-zeneszerző: John Kander és Fred Ebb. Rendező: Bozsik Yvette. Bemutató: december 31.
Berlin, a harmincas évek elején. Füstös bárfíling és a háború bőr alá hatoló előszele. Sally Bowles és Cliff Bradshaw cseppet sem hétköznapi, tragédiába torkolló szereleme játszódik le a Kit Kat Klub falai között. Úgy, ahogy azt Bozsik Yvette elképzeli.

A három testőr
Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház. Szerző: Alexandre Dumas. Rendező: Selmeczi György. Bemutató: december 31.
D’Artagnan elhagyja az otthonát, hogy testőr lehessen. Barátaival – Athos, Porthos és Aramis – véd- és dacszövetséget köt a hazáért. Belekeverednek a gyengekezű XIII. Lajos királyt érintő cselszövésbe, amelynek fő mozgatórugója Milady de Winter. A végén csupán D’Artagnan marad meg testőrnek, a többiek visszavonulnak. Éleük majd csak húsz év múlva fonódik ismét össze.

A szecsuáni jólélek
Csíki játékszín, Csíkszereda. Alkotók: Dálnoky Csilla, Veress Albert, Nagy Endre, Budaházi Attila. Bemutató: január 4.
Sen Té, a szecsuáni utcalány kiválasztott lesz, az istenek szerint ő az egyetlen jó ember a földön. A kiválasztottság azonban súlyos terheket pakol rá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.