Robbantások Rómában

MTI
2011. 01. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Levélbomba robbant Svájc és Chile római nagykövetségén, a detonáció két embert megsebesített. A nap folyamán később az ukrán nagykövetségen is gyanús csomagot találtak, a rendőrség vizsgálata szerint az azonban nem tartalmazott robbanóanyagot. A chilei és a svájci nagykövetségre érkezett robbanó leveleket a követségek munkatársai nyitották ki, s ekkor sérültek meg. A nyomozók az olasz sajtónak elmondták, arra gyanakszanak, hogy olasz anarchisták rejtették csomagokba a robbanószerkezetet, válaszul arra, hogy április 15-én Svájcban őrizetbe vették három társukat, akik a gyanú szerint az IBM egyik irodaháza ellen terveztek merényletet. (MTI)
fotó: AFP/FILIPPO MONTEFORTE

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.