Röviden

MTI
2011. 01. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hároméves csúcson az INA
A horvát INA olaj- és gáztársaság részvénye hároméves csúcsot döntött december 24-én a zágrábi értéktőzsdén, 3102,02 kunás (115 829 forintos) áron. A társaság 47 százalékos tulajdonosa, a Mol december 2-án szándéknyilatkozatot tett az INA közkézi hányadának megvételére részvényenként 2800 kunáért. (MTI)

Irodán kívül dolgoznánk
A dolgozók 60 százaléka úgy gondolja, hogy az eredményes munkához már nem kell feltétlenül a munkahelyen lenni – derül ki a Cisco nemzetközi felméréséből. Hozzátették, a dolgozók olyannyira hétköznapinak tartják a vállalati információk rugalmas és mobil elérését, hogy 50 százalékuk inkább alacsonyabb fizetést választana akkor, ha cserébe munkáját az irodán kívüli végezhetné. (MTI)

Adózás a román vállalkozóknak
A romániai mikrovállalkozások a jövő évtől választhatnak, hogy 3 százalék adót fizetnek-e a bevételük után, vagy az egységes, 16 százalékos adót fizetik az eredmény után. Az eddig rendszer szerint 2 százalék adót kellett fizetniük a kiállított számlák után, és további 16 százalékot a profit után. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.