Röviden

Bodacz Péter
2011. 01. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rohamosan terjed a mobilnet
Novemberben 39 ezerrel 11,901 millióra emelkedett a három mobiltelefon-szolgáltató szerződésszáma, míg a mobilinternetezőké az egy hónappal korábbi 1,209 millióról 1,220 millióra nőtt – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. Novemberben a hívásfogadásra alkalmas kártyák száma alapján 100 főre 119 SIM-kártya jutott, míg októberben 118,6.

Ismét toplistás a Magyar Telekom
Jövőre is bekerül a közép- és kelet-európai CEERIUS (Central and Eastern European Responsible Investment Universe) fenntarthatósági tőzsdeindexbe a Magyar Telekom. A bécsi értéktőzsde által 2009-ben indított CEERIUS-ra a régió nyolc országából az idén is a legjobban teljesítő vállalatok kerülhettek. A kétszáz cég értékelését a Reinhard Friesenbichler Unternehmensberatung osztrák tanácsadó cég végezte.

Akadozott a Skype szolgáltatása
Több millió felhasználót érintett a Skype szolgáltatásának karácsony előtti akadozása azt követően, hogy múlt hét szerdán egy időre leálltak a népszerű internettelefon szerverei. A Skype a világon bárhol az internetre kapcsolódó számítógépek közötti ingyenes beszélgetést teszi lehetővé, a vezetékes telefonokra indított hívásokra pedig a hagyományos telefonálási költségek töredékéért van lehetőség. Júniusi adatok szerint a Skype szolgáltatásait világszerte több mint 560 millió regisztrált felhasználó veszi igénybe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.