Röviden

MN
2011. 01. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heten versengenek a pécsi színházért
Úgy tűnik, hogy immár hét jelentkező is van a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára – közölte az Új Dunántúli Napló. Az új pályázó Szikora János rendező, akit a lap értesülései szerint a város kért fel az igazgatói szék betöltésére. Rajta kívül Balikó Tamás jelenlegi direktor, Dörner György, Márton András, Moravecz Levente, Rázga Miklós és Rusznyák Gábor pályázott. A pécsi közgyűlés leghamarabb január végén dönthet az új igazgató személyéről. (MN)

Cseri marad a skanzen élén
A következő öt évben is Cseri Miklós marad a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója – adta hírül a Nemzeti Erőforrás Minisztérium csütörtökön. Cseri Miklós 1987 óta dolgozik a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, 1996 óta főigazgatóként vezeti az intézményt. Mostani kinevezését pályázat útján nyerte el. (MTI)

Elhunyt Roy Neuberger
107 éves korában elhunyt Roy R. Neuberger, a XX. század egyik legjelentősebb művészetpártolója. Műgyűjteményében elsősorban kortárs alkotók művei szerepeltek. 1967-ben Nelson Rockefeller segítséget nyújtott neki egy New York-i múzeum építéséhez, de Neuberger az itt elhelyezett gyűjteményén kívül más múzeumoknak is ajándékozott képeket. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.