Röviden

MN
2011. 01. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Címmeccs Erdeinek?
Elképzelhető, hogy tavasszal világbajnoki övért léphet ringbe Erdei Zsolt profi félnehézsúlyú ökölvívó, aki a Bokszvilágszövetség (WBA) legfrissebb ranglistáján súlycsoportjában a második helyen áll. A vb-címvédő Bejbut Sumenov január 8-án a WBO jelenlegi bajnokával, Jürgen Brähmerrel címegyesítő meccset vív, s mivel az egyesített világbajnok „szuperbajnoki” státusba kerül a szervezetnél, a WBA öve felszabadul. Így Erdei a ranglistát vezető spanyol Gabriel Campillóval küzdhetne meg érte. Erdei Zsolt korábban a WBO félnehéz-, valamint a WBC cirkálósúlyú világelsője volt, és egy év kihagyás után november 21-én legyőzte a kenyai Samson Onyangót. (MN)

Igazgatókereső
Tizennégy megyében eredményes volt, hatban részben formai, részben tartalmi okok miatt eredménytelenül zárult a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) területi igazgatói állásaira kiírt pályázatok elbírálása. A szövetség az érintettekkel rövid határidőn belül megkezdi a munkaszerződések feltételeinek egyeztetését. A szövetség azután hozza nyilvánosságra az igazgatók nevét, hogy a megyei igazgatókat Csányi Sándor elnök hivatalosan kinevezi. A teljes folyamat lezárásának várható időpontja január vége lesz. Az MLSZ közgyűlése június 14-én módosította az alapszabályát, amely szerint az MLSZ területi feladatait 2011. január 1-jétől a szövetségen belül kialakított területi igazgatóságok végzik, s ezek irányítását a területi igazgatók látják el. (MN)

Meskóék menetelnek
A Buffalo Bills 34-3-as legyőzésével a New England Patriots már az alapszakasz utolsó játékhetétől függetlenül megszerezte az első helyet a profi amerikaifutball-liga, az NFL Amerikai főcsoportjában.
A magyar származású rúgó, Meskó Zoltán (képünkön) csapata hetek óta kirobbanó formában játszik, 13 győzelemmel és 2 vereséggel áll, és rájátszásban végig élvezheti
a hazai pálya előnyét. (MTI)

Élen az esélyes
Húsz tengeri mérfölddel vezet a legnagyobb esélyesnek tartott Wild Oats XI a hagyományos, 66. Sydney–Hobart vitorlás- viadalon. A viadalnak 87 hajó vágott neki, s vasárnap egy, tegnap öt egység adta fel a küzdelmet. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.