Röviden

R. Kiss Kornélia
2011. 01. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellentmondásos művészek rangsora
Elkészült a CNN listája a XX. század öt legellentmondásosabb művészéről. A nézők szavazatai alapján az első helyre Santiago Sierra, a társadalom peremére szorított emberek ábrázolója került. A második Ai Vejvej kínai dizájner, emberi jogi aktivista, a harmadik pedig Jeff Koons amerikai festő és fotográfus. Marina Abramovic szerb–montenegrói performanszművész a negyedik, Richard Prince amerikai festő- és fotóművész az ötödik helyet érdemelte ki. (MTI)

Versenyfutás az Oscar-szobrokért
Az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia postázta az Oscar-díjakról döntő szavazólapokat, ezzel hivatalosan is megkezdődött a versenyfutás a rangos díjakért. Évente több száz film pályázik a jelölésre, a legjobb film kategóriájába csak tíz alkotás kerülhet be. A producerek és a forgalmazók nyár óta lobbiznak, de az igazi versengés csak a szavazólapokkal veszi kezdetét. A jelöltek végső listáját január 25-én teszik közzé. (R. K. K.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.