Röviden

MN
2011. 01. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régiós szintet öltő mézbotrány
Mint emlékezetes, nemrégiben lapunk leleplező írása nyomán fény derült arra, hogy Gödöllőn, a Pannon Honig Kft. egyik tulajdonosa pult alól, bizonytalan eredetű mézet árusított. Úgy tűnik azonban, a mézhamisítás nem csak Magyarországon okoz gondot, tegnap horvát, szlovén és vajdasági méhészeti szövetségek is hadat üzentek a termék hamisítóinak. A régiós szintű akciót az váltotta ki, hogy a Blic szerb napilapban megjelent a helyi méhészek értékelése, miszerint minden ötödik csupor méz hamis. E termékeknek nincs olyan gyógyhatásuk, mint a természetes mézeknek. (MN)

Becsületsértő volt a gázszolgáltató cég?
Kétmilliárd forintra perli becsületsértés miatt a Pomázi Csabához kötődő cégcsoport a gázszolgáltató EMFESZ Kft.-t – írta az Infodunaujvaros.hu. Mint arról beszámoltunk, a gázipari társaság korábban azt állította, hogy a most pereskedő cégcsoport rosszhiszemű magatartásával az EMFESZ ellehetetlenítésére törekszik, miközben csaknem 3 milliárd forinttal tartozik a kft.-nek. (MN)

Bíznak a befektetők a hazai papírokban
Csökkentek a három hónapos diszkont kincstárjegyek hozamai (7 bázisponttal 5,74 százalékra) tegnap az előző kibocsátáshoz képest. A túljegyzés azonban alacsonyabb volt az Államadósság Kezelő Központ – múlt hetivel megegyező összegben meghirdetett – tegnapi értékesítésén. Az adósságkezelő tíz ajánlatot fogadott el 40 milliárd forint értékben, ami megegyezett a meghirdetett összeggel. (MTI)

Egyelőre nincs pénz Paksra
Kétezermilliárd forint áramolhat a gazdaságba az Új Széchenyi-tervnek köszönhetően, ezzel együtt tíz százalékkal emelni kell a foglalkoztatottak arányát – jelentette ki Fellegi Tamás Egerben.
A nemzeti fejlesztési miniszter a paksi atomerőmű fejlesztéséről elmondta: az ország energetikai függőségét jelentősen mérsékelheti egy ilyen beruházás, a megvalósulás azonban pénz kérdése, ami egyelőre nem áll rendelkezésre. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.