Röviden

MN
2011. 01. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iráni kivégzés
Teherán. Iránban tegnap felakasztották azt a férfit, akit korábban az izraeli titkosszolgálat javára végzett kémkedésért halálra ítéltek – idézte az IRNA állami hírügynökség. A tájékoztatás szerint Ali Akbar Sziadat a Moszadnak kémkedett. A férfi állítólagos tevékenységét 2004-ben kezdte, négy év múlva, 2008-ban vették őrizetbe. (MTI)

Kínai szigor
Peking. Összesen mintegy 580 kínai szökött külföldre, akiket gazdasági bűncselekmények elkövetésével vádolnak, ezek többsége Észak-Amerikába és Délkelet-Ázsiába szökött – közölte Meng Csin-feng (Meng Qingfeng). A gazdasági bűnözéssel foglalkozó nyomozó hivatal vezetője elmondta, a szökésben lévőket minden lehetséges eszközzel megpróbálják elfogni és hazaszállítani. (MN)

Amerikai elutasítás
Varsó. Lengyel ügyészek nem kaptak segítséget az amerikai igazságügyi minisztériumtól annak vizsgálatához, hogy valóban fenntartott-e titkos börtönt a CIA Lengyelországban – közölte tegnap az Emberi Jogok Helsinki Alapítványa. A visszautasítást Robert Majewski ügyész is elismerte. (MTI)

Hétszáz halott
Kabul. Az idei a legveszteségesebb év az afganisztáni háborúban szolgálatot teljesítő külföldi csapatok számára: a nyilvánosságra hozott adatok szerint 2010-ben a nemzetközi erők 700 katonája vesztette életét a közép-ázsiai országban. Tavaly 504-en estek el. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.