Röviden

MTI
2011. 01. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem kétmilliárd a pályázati pénz
Közlekedésbiztonsági létesítmények építésére 1,8 milliárd forintnyi állami társfinanszírozás vehető igénybe a következő években a pályázati kiírások alapján – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tegnap. Útpénztári forrásból három konstrukcióban összesen 80-100 pályázat valósulhat meg. A fejlesztések értéke – az önkormányzati önrésszel együtt – akár 2,2-2,3 milliárd forint is lehet. Az önkormányzatok január végéig nyújthatják be pályázatukat. (MTI)

Újabb vízkorlátozás lehet Pécs környékén
A Tettye Forrásház Zrt. újabb vízkorlátozást helyezett kilátásba, ha a Pécsi Vízmű a közeljövőben sem rendezi a tartozását, és ezt már a lakosság is megérzi majd – közölte tegnap Sándor Zsolt, a cég vezérigazgatója. A Tettye Forrásház Zrt. hétfőn 12 Pécs környéki településen korlátozta a vízszolgáltatást, de csak rövid időre zárták el a csapokat, így ez a fogyasztókat nem zavarta. A hétfői akció hatására Kökény település már alá is írta a szerződést a Tettyével, másik három pedig a napokban tart rendkívüli képviselő-testületi ülést. (MTI)

LMP: Természetes konfliktusok
Schiffer András parlamenti frakcióvezető szerint a szervezeti építkezés ideje jött el az LMP életén belül. A képviselőcsoportja munkájára büszke frakcióvezető az MTI-nek adott év végi interjúban természetesnek nevezte, hogy viták kísérik ezt a folyamatot, és rögzítette, továbbra is eredeti elveik szerint akarnak működni. Kijelentette, hogy a párt országos választmányából kilépett két politikus, Scheiring Gábor és Sallai R. Benedek között sem a stratégiát, sem az ideológiai platformot illetően nincsenek lényegi eltérések. (MTI)

Megszűnik a lobbitörvény
Nem váltotta be a korrupció elleni fellépés során a hozzá fűzött reményeket a lobbitörvény, ezért döntött úgy a kormány, hogy januártól hatályon kívül helyezi – közölte tegnap Rétvári Bence (KDNP), a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára. Az államtitkár hozzátette: egyetlen párt sem nyújtott be olyan módosító javaslatot, ami jelenlegi formájában, hatályában fenntartotta volna ezt a szabályozást. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.