Röviden

MTI
2011. 01. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gázártámogatás április végéig
A kormány ez év utolsó napjától 2011. április végéig meghoszszabbította a lakossági vezetékes gáz árának támogatását, és meghatározta az ehhez tartozó felhasznált energia mennyiségét is – jelent meg a rendelet a Magyar Közlönyben. A jövő év első napjától a támogatott gázmennyiség legfeljebb 40 800 megajoule, de a nagycsaládos háztartásokban a fogyasztás felső határa 81 600 megajoule lehet. Előbbi közel 1200, míg a nagycsaládosoké 2400 köbmétert jelent. A támogatás összege nem változik. (MTI)

Gázai tűzharc
Izraeli katonák agyonlőttek kedd délután egy palesztint, két másikat pedig megsebesítettek a Gázai övezet déli részén, az izraeli határ közelében – közölték kórházi források. A lövöldözés okát egyelőre nem tudni. Az övezet és Izrael között ismét feszültté vált a helyzet az elmúlt két hétben. (MTI)

Belorusz átrendeződés
A december 19-én újraválasztott Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök tegnap átalakította a kormányt, és Mihail Mjasznyikovics akadémikust nevezte ki miniszterelnökké. Az eddigi kormányfő, Szergej Szidorszkij 2003 óta állt a minisztertanács élén. Rajta kívül az öt közül négy miniszterelnök-helyettest is lecserélt a negyedik hivatali idejét töltő államfő. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.