Röviden

MTI
2011. 01. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több pénz jut iskolatejre
Jövőre 800 millió forint jut az iskolatejprogram támogatására – közölte tegnap a Vidékfejlesztési Minisztérium. A tárca jövőre életbe lépő új rendelete értelmében az intézményfenntartókon kívül a tejfeldolgozók is igényelhetik a támogatást. A dotációval tanítási napokon 2,5 deciliter tej, illetve tejkészítmény juthat el a magyarországi óvodásokhoz és iskolásokhoz. (D. Z.)

Csereszabatos mobiltöltők jönnek
Már a jövő év első hónapjaiban megjelennek az első univerzális mobiltelefon-töltők az Európai Unióban – jelentette be az Európai Bizottság. A közös töltők megjelenését az tette lehetővé, hogy az illetékes európai hatóságok egységes szabványokat készítettek. Ennek az volt az előzménye, hogy tavaly nyáron tizennégy vezető mobilgyártó cég megállapodott a töltők egységesítésében. (MTI)

Központi bank a Vatikánban
Saját központi bankot alapít a Vatikán, hogy ellenőrizhetőbbé váljanak a Szentszék pénzügyei – tudatta a La Stampa című lap. A bankalapítással az is a szándéka a Szentszéknek, hogy a vatikáni pénzintézet, az IOR tevékenységét átalakítsák, s a vatikáni bank működését a nemzetközi normákhoz igazítsák. (MTI)

Részben távozik a Lukoil olajtársaság
A válságadó miatt visszaadja üzemanyag-nagykereskedelmi engedélyét a Lukoil magyarországi leányvállalata, de kúthálózatát megtartja – nyilatkozta Denis Ryupin ügyvezető. Valójában tehát nincs szó kivonulásról. A Lukoil elsősorban a hazai üzemanyag-kiskereskedelemben vesz részt nálunk; ezt közel száz töltőállomásuk jelképezi. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.