Röviden

MTI
2011. 01. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először
Schiffer András (LMP) szerint óriási teljesítményként kell értékeli, hogy húsz év után először került be új párt a parlamentbe. A régi szavazók hátán…

Nincsenek túlélői a repülőbalesetnek
Mind a 11 főnyi személyzet életét vesztette, amikor kedden lezuhant egy An–22-es típusú orosz szállítógép. A moszkvai védelmi minisztérium közlése szerint a Voronyezsből Tverbe tartó jármű Tula és Orjol térségben zuhant le. (MTI)

Állásajánlatokkal csalt ki pénzt
Mintegy 2065 rendbeli csalás, illetve csalási kísérlet miatt emeltek vádat egy Győr-Moson-Sopron megyei férfi ellen, aki külföldi munkalehetőség ígéretével csalt ki pénzt emberektől. A babóti férfi az általa 2008 májusában alapított Costra Brava Kft. nevében hirdetéseket adott fel, amelyekben külföldi munkát ígért. A megadott mobilszámon jelentkezőknek utánvétes küldeményben küldte el a tájékoztatót, amelyet a címzett 15-25 ezer forintért vehetett át. A dokumentumok átvétele után azonban a férfi még az elküldött önéletrajzokat sem továbbította. (MTI)

Magát jelentette fel az ügyvéd
Saját magát jelentette fel egy ügyvéd nagy összegű sikkasztás miatt még december elején, amely alapján nyomozást rendelt el a Baranya Megyei Főügyészség. A rendőrség honlapján tegnap elhelyezett tájékoztatás szerint az ügyvéd tavaly tavasztól több magánszemélytől és gazdasági társaságtól különböző összegeket vett át kölcsönbe és letétbe befektetési célból. A pénzt azonban később nem tudta visszafizetni. December 20-án gyanúsítottként hallgatta ki a terheltet a megyei rendőr-főkapitányság különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Az okozott kár több száz millió forint is lehet. (MTI)

Holtan találták az eltűnt lányt
Járókelők megtalálták tegnap egy novemberben eltűnt lány holttestét Veszprém-Kádárta határában. A 16 éves veszprémi fiatalra a Lánczi utca mögött, a patakon túl bukkantak rá a helyiek. Az elsődleges vizsgálatok alapján idegenkezűség gyanúja nem merült fel, a haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a hatóság. (MTI)

Egyiptomban ismét lehet strandolni
Az utolsó strandot is megnyitották a fürdőzők előtt az egyiptomi Sínai-félszigeten három és fél héttel azután, hogy a Vörös-tenger vizében halálos cápatámadás áldozata lett egy 71 éves német nő. A hatóságok hálókat és köteleket feszítettek ki azóta, hogy távol tartsák a tengeri ragadozókat a parttól. 50 ezer egyiptomi fontig (1,83 millió forint) terjedő bírsággal büntetik továbbá a ragadozó halak etetését. (MTI)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 4, 6, 10, 13, 14, 15, 24. Második sorsolás: 1, 12, 15, 17, 19, 23, 29. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.