Röviden

MN
2011. 01. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Chávez nem enged
Caracas. Továbbra sem hajlandó beengedni országába Washington caracasi nagykövetjelöltjét Hugo Chávez venezuelai elnök. A dél-amerikai ország elnökét az bőszítette fel, hogy Larry Palmer augusztus elején a washingtoni szenátus külügyi bizottságának meghallgatásán említést tett azokról a kolumbiai vádakról, hogy Venezuela menedéket nyújt a kolumbiai lázadóknak. (MTI)

Enyhülés Kubában
Havanna. Kubában hatálytalanították az utolsó halálos ítéletet, és 30 éves szabadságvesztére változtatták. A jelenleg 40 éves Humberto Realra 1996-ban szabták ki a legsúlyosabb ítéletet. Real hat társával együtt 1994 őszén Floridából jutott be a szigetországba. A felfegyverkezett férfiak Kubában megpróbáltak ellopni egy autót, és eközben Real agyonlőtte a gépkocsi tulajdonosát. (MTI)

Morcos WTO
Peking. A Kereskedelmi Világszervezet (WTO) és az Egyesült Államok haragját vívta ki azzal Kína, hogy csökkenti a ritka földfémek exportját. A high-tech iparág számára fontos anyagok 97 százalékát Kína termeli ki, és mostani bejelentése szerint 35 százalékkal csökkenti az egy évvel korábbihoz képest kivitelét. (MN)

Kérés az elnökhöz
Asztana. A kazah parlament népszavazást kezdeményezett arról, hogy az országot húsz éve irányító Nurszultan Nazarbajev államfő hivatali idejét hoszszabbítsák meg 2020-ig. Nazarbajev legutóbb 2005-ben nyert választást, s megbízatása 2012-ig tart. A kezdeményezést az államfőnek is jóvá kell hagynia. (MTI)

Kasmíri tűz
Dzsammu. 45 percen át lőtték egymást a pakisztáni és az indiai határőrök a vitatott hovatartozású Kasmír tűzszüneti határán. Az indiai határőrség állítása szerint a pakisztániak lőttek rájuk először, és ezt követően viszonozták ők a tüzet. India szerint Pakisztán egy másik területen is megsértette a tűzszünetet. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.