Röviden

MTI
2011. 01. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszahívott Suzukik
Visszahívja a Magyar Suzuki az Esztergomban gyártott, 1997 és 2002 október elseje között készült Swifteket, mert a hazai készítésű első lengéscsillapítók rozsdásodása miatt a gépkocsi mozgásképtelenné válhat. Az átvizsgálás csak Magyarországon több mint 124 ezer Swiftre terjed ki; a gyár levélben értesíti a tulajdonosokat, hogy keressék fel a megjelölt márkaszervizt. (MTI)

Új innovációs csúcsszerv alakult
A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) irányítja januártól a tudomány, technológia és innovációpolitikát, az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg. A kormány négy éve hozta létre a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalt, amely a kutatás-fejlesztésért és technológiai innovációért felelős miniszter irányítása alatt működött. Ugyanez marad a jogállása az utódszervezetként megalakuló hivatalnak is. Az alapvető különbség, hogy az előd önállóan gazdálkodó költségvetési szerv volt, a NIH a gazdasági tárca irányítása alá tartozik. (MTI)

Jaruzelski kórházban
Kórházba vitték Wojciech Jaruzelski tábornokot, Lengyelország rendszerváltás előtti utolsó vezetőjét. A TVN24 kereskedelmi televízió szerint a 87 éves Jaruzelskit Olsztynban, a belügyminisztérium kórházának kardiológiai osztályán kezelik. A PAP hírügynökség úgy értesült, hogy állapota kielégítő, és hamarosan elhagyhatja
a kórházat. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.