Röviden

MN
2011. 01. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lesz kilakoltatás
Április után sem lesznek kilakoltatások, egyetlen családot sem lehet utcára tenni azért, mert nem bírja kifizetni a megemelkedett lakástörlesztést – közölte a miniszterelnök szóvivője. Szijjártó Péter leszögzete: e vállalás jogi szabályozását a kormány kellő időben megalkotja. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője tegnap azt állította: a tavasszal lejáró kilakoltatási moratórium miatt százezrek kerülhetnek utcára. (MTI)

Megbízhatósági vizsgálatok
Több száz megbízhatósági vizsgálatot indít januártól a rendvédelmi dolgozók ellen a rendőri korrupció visszaszorítására létrehozott Nemzeti Védelmi Szolgálat – tudta meg a köztelevízió híradója. Az egység tagjai kisebb szabálysértéseket és bűncselekményeket is elkövethetnek, megpróbálhatják például megvesztegetni a közúti járőröket vagy a vámosokat, pénzügyőröket. A vizsgálat alatt álló személyek telefonját, autóját lehallgathatják, átkutathatják otthonukat. (MN)

Nyertes fiatalok
A Fidelitas szerint a jelenlegi kormány tevékenysége nyomán a fiatalok a következő négy év nyertesei lehetnek. Elnökük, Ágh Péter fideszes politikus hangsúlyozta: a fiatalok kilátástalan helyzetbe kerültek az elmúlt nyolc évben, sokan közülük ezért a külföldre költözés lehetőségével is komolyan foglalkoztak. Magyarországnak azonban az elmúlt fél évben ismét olyan vezetése lett, amely elérhető közelségbe hozza a belföldi munkavállalást, valamint biztosítja a fiatalokat arról, hogy érdemes családot alapítani és gyermekeket vállalni. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.