Röviden

MTI
2011. 01. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétezermilliárdot használhatunk fel
Az operatív programok 2011– 2013 közötti akcióterveinek elfogadásával a kormány kétezermilliárd forint uniós forrás felhasználásának feltételeit teremtette meg a következő három évre – közölte tegnap a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A 2011. január közepén induló új Széchenyi-terv prioritása a munkahelyteremtés és a magyar kis- és közepes vállalkozások helyzetbe hozása, amelynek révén 2020-ig mintegy egymillió új munkahely jöhet létre. Ennek érdekében – közölte a tárca – jövőre a pályázati források közel 90 százaléka jut el a kisebb hazai cégekhez. (MTI)

Részletekben is fizethető illeték
Új kedvezményt épített be az illetéktörvénybe a kormány. A holnap életbe lépő változás szerint az első lakását megszerző, harmincötödik életévét be nem töltött fiatal kérelmére az adóhatóság automatikusan legfeljebb 12 havi pótlékmentes részletfizetést biztosít a lakásvásárlást terhelő illeték megfizetésére. Eddig a vagyoni helyzettől függött, hogy valaki kaphatott-e részletfizetési kedvezményt. (D. Z.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.