Röviden

MN
2011. 01. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kikapott a Fehérvár
Jégkorong osztrák liga: Fehérvár– Graz 99ers 2-3. (MN)

Túl az elsőn
A magyar férfi kézilabda-válogatott tegnap a szintén világbajnoki résztvevő Bahrein ellen kezdte meg felkészülését a januári svédországi vb-re. A két együttes a veszprémi arénában 3x30 percet játszott, s az első fél óra 20-11-es magyar vezetéssel zárult, a folytatásban is maradt a magyar fölény. Ezúttal nem játszott Laluska Balázs, aki csuklópihentető gipszet kapott a bal kezére, a vállsérülés miatt három és fél hónapot kihagyott Eklemovics Nikola viszont pályára lépett. (MTI)

Siker a távolban
A Szeged diadalmaskodott az idei perth-i Tom Hoad Kupán, az ausztrálok hagyományos év végi nemzetközi férfi vízilabdatornáján. A torna gólkirálya 22 találattal Molnár Tamás, a háromszoros olimpiai bajnok center lett. A döntőben a Tisza-partiak a Fremantle Marinerst verték 11-7-re. (MTI)

Szalai influenzás
Influenzás megbetegedés miatt tegnap még nem edzett a többiekkel Szalai Ádám, a német Mainz magyar válogatott csatára, de az orvosi stáb várakozásai szerint ma csatlakozhat a tavaszi szezonra készülő társakhoz. A tabellán második mainziak hétfőn utaznak Barcelonába edzőtáborozni. (MTI)

Drága Ronaldinho
Brazil sajtóértesülés szerint nyolcmillió eurót kell átutalnia a Milan számlájára annak a klubnak, amelyik meg akarja szerezni Ronaldinhót, az olasz csapat világbajnok labdarúgóját. (MTI)

Nadal és Vlasic
A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) szavazása szerint Rafael Nadal teniszsztár
és a magasugró-királynő Blanka Vlasic lett az év sportolója, a csapatok között a világbajnok spanyol labdarúgó-válogatott nyert. (MTI)

Játszanak 2-án
Elutasította a bíróság a spanyol labdarúgókat tömörítő szervezet (AFE) kérését, így a csapatoknak január 2-án is pályára kell lépniük. Az AFE beadványát a kollektív szerződésre hivatkozva fogalmazta meg, emlékeztetve arra, hogy december 23. és január 2. között nem lehet hivatalos mérkőzéseket rendezni. A bíróság tegnap azzal indokolta döntését, hogy nem illetékes. (MTI)

Bajnok fegyverrel
Engedély nélküli fegyvertartás vádjával állították bíróság elé tegnap Samuel Wanjiru olimpiai bajnok kenyai maratonfutót. A vád szerint az atléta illegálisan tartott magánál egy AK–47-es gépfegyvert, inzultálta a házánál dolgozó éjjeliőrt, valamint azzal fenyegette meg feleségét, hogy megöli. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.