Röviden

MTI
2011. 01. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pekingben öt új metróvonal nyílt
Öt új metróvonalat, illetve vonalszakaszt adtak át tegnap Pekingben, amivel 336 kilométerre bővült a kínai főváros metróhálózata – tájékoztatott a kínai média. Az öt új vonal összhosszúsága 108 kilométer, elsősorban a belváros és a külső kerületek közti forgalom enyhítését szolgálják. A nyilvánosságra hozott adatok szerint a beruházás költsége megközelíti a 61 milliárd jüant, vagyis meghaladja az 1950 milliárd forintot. (MTI)

Ukrán gázstop a lengyelek felé
A Naftogaz ukrán gázipari cég januártól leállítja a gázszállítást Lengyelországba – jelentette be a PGNiG lengyel gázipari cég. A varsói vállalat közleménye szerint az ukrán gázszállítás leállításának nem lesz hatása a lengyel gazdaságra. A Naftogaz azzal indokolta a lépést, hogy a megváltoztatott ukrán törvények szerint mindenekelőtt a hazai keresletet kell kielégíteni. A lengyel vállalat máris jelezte, hogy tiltakozni fog az intézkedés miatt. Az érvényes szerződés azt írja elő, hogy a Naftogaznak jövőre mintegy 168 millió köbméter földgázt kellene szállítania a lengyel gázipari cégnek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.