Röviden

MTI
2011. 01. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos bírság a fenyőlerakóknak
A közterület-felügyelet szerint a Budapesten lévő illegális fenyőlerakatok használói akár a közterület-használati díj tízszeresét kitevő bírságot is fizethetnek. A fővárosban Újpesten és másutt is vannak elhagyott fenyőlerakatok, ahol az árusok otthagyták az eladatlan karácsonyfákat. Léteznek olyan fenyőfaraktárak is, amelyek helyéért nem is kértek közterület-használati engedélyt. Az országban hárommillió, a fővárosban előreláthatólag hatszázezer karácsonyfát dobnak majd ki az ünnepek után. A fákat a rákospalotai hulladékégetőben égetik el. (Origo.hu)

Mérsékelt japán hitel
Az Országgyűlés elengedi a hét település alkotta Várpalota és Régiója Környezetvédelmi Rehabilitációs Program céltársulásának 2011-ben esedékes kölcsöntartozásának – az úgynevezett japán hitelnek – az ötven százalékát, azaz 158,3 millió forintot. A társulás az 1990-es években a japán fejlesztési bank által finanszírozott hitelből jelentős környezetvédelmi beruházást hajtott végre. A japán félnek történő hiteltörlesztést követően a magyar állam vette át a hitelezői szerepkört. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.