Röviden

MTI
2011. 01. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gbagbo dacol
Abidjan. Laurent Gbagbo elefántcsontparti elnök ismét leszögezte, hogy ő az államfő, de hajlandó tárgyalni választási ellenfelével, Alassane Ouattarával és az őt támogató nemzetközi közösséggel az eddig legalább 50 halálos áldozatot követelő belpolitikai válság megoldásának érdekében. Ouattara és tábora visszautasította Gbagbo tárgyalási ajánlatát. (MTI)

Vállalt melegség az amerikai seregben
Washington. Barack Obama amerikai elnök tegnap Washingtonban aláírta a nyíltan homoszexuális személyek katonai szolgálatát tiltó törvény visszavonásáról szóló jogszabályt. Mivel a Pentagon csak két hónapos átmeneti időszak után vezeti be a „ne kérdezd, ne mondd el” törvény visszavonásával járó változásokat, jogvédők azt javasolják a homoszexuálisoknak, hogy mindaddig ne nyilatkozzanak nemi irányultságukról. (MTI)

Húsz éve független Szlovénia
Ljubljana. Szlovénia függetlenségének és új, demokratikus alkotmánya bevezetésének 20. évfordulójára egy éven át tartó ünnepség- és fesztiválsorozatot rendez. Az ünnepségek ma kezdődnek Ljubljanában, a függetlenségi népszavazás 20. évfordulóján, és 2011. december 23-án zárulnak, a szlovén köztársaság demokratikus alkotmánya beiktatásának 20. évfordulóján. (K. Z.)

Orosz–brit kémháború
Moszkva. Az orosz külügyminisztérium tegnap sajnálkozásának adott hangot amiatt, hogy egy orosz diplomata hazaküldésével „London barátságtalan lépést tett éppen akkor, amikor a brit–orosz kapcsolatok javulásnak indultak”. William Hague brit külügyminiszter kedden megerősítette, hogy „felkérték az orosz felet egy diplomatája hazahívására, miután egyértelművé vált, hogy Nagy-Britannia érdekeit sértő tevékenységet folytatott”, más szóval kémkedett. Az orosz fél „kénytelen volt megfelelő válaszlépést tenni”. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.