Röviden

MN
2011. 01. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ÁSZ: Törvényes a KDNP gazdálkodása
A KDNP pártalapítványa, a Barankovics István Alapítvány tevékenysége és gazdálkodása megfelelt a törvényi előírásoknak és az alapító okiratnak, a kuratórium törvényesen végezte munkáját – állapította meg az Állami Számvevőszék az alapítvány 2008–2009. évi gazdálkodása törvényességének ellenőrzése során. Az alapítvány a törvényi előírásnak megfelelően a 2008–2009. években összesen 183,7 millió forint költségvetési támogatásban részesült. (MTI)

Századvég: Óriási a Fidesz előnye
A Századvég felmérése szerint a Fidesz–KDNP támogatottsága a teljes lakosság körében 43 százalékon áll, ami az előző holnaphoz képest 2 százalékos csökkenést jelent, míg az MSZP szimpatizánsainak aránya nem változott, továbbra is 12 százalék. A Jobbik támogatottsága 7 százalékos (1 százalékponttal esett), míg az LMP a parlamentbe jutási küszöb alatt van (4 százalék). (MN)

Főigazgató-váltás a Honvédkórháznál
Hende Csaba honvédelmi miniszter tegnapi hatállyal Schandl Lászlót bízta meg a Honvédkórház – Állami Egészségügyi Központ főigazgatói teendőinek ellátásával. Az új főigazgató emellett eredeti beosztását, a járóbeteg-szakrendelő intézet igazgatói posztját is megtartja. Grósz Andor pedig – aki eddig a kórház megbízott főigazgatójaként dolgozott – továbbra is katonai főigazgató-helyettes marad. (MTI)

Új mentőautók állhatnak szolgálatba
Még idén 330 millió forintért vásárolhat mentőautót az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) – mondta a szervezet főigazgatója. Mártai István szerint ebből a kormányzati támogatásból és a jövő évi büdzsében előirányzott 1,75 milliárdból márciusig mintegy 200 esetkocsit tudnak majd beszerezni. Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője hozzátette: nagyon sok tízévesnél idősebb járművel dolgoznak, amelyeket elvileg már nem lehetne üzemben tartani, de használhatóságukat az ÁNTSZ egy évvel meghosszabbítja. (MN)

Közösségi munka az érettségiért?
Három-négy év múlva az érettségi vizsgákra való jelentkezés előfeltétele lehet egy hatvanórásra tervezett közösségi munka – jelentette be Hoffmann Rózsa (KDNP) oktatási államtitkár. Hozzátette: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős, valamint a szociális, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkársága 2011-ben meghirdeti a középfokú nevelési-oktatási intézmények számára a Társ-programot, amelynek keretében a diákok rászorultakon segíthetnek. (MN)

H1N1 a SOTE-n
Influenzavírus okozta az elmúlt napok megbetegedéseit a budapesti Semmelweis Egyetem I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján – közölte a Független Hírügynökség. A négy betegtől származó mintából a szakemberek részben kimutatták a H1N1 vírus jelenlétét, tájékoztatott az egyetem. A megbetegedések miatt látogatási tilalmat rendeltek el a klinikán. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.