Röviden

MN
2011. 01. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénzhiány miatt leállt a Tópark
Leállt a törökbálinti tó mellett tervezett irodaház-komplexum, a Tópark első ütemének építése. A beruházók tegnap elismerték, hogy a finanszírozó Eurohypo AG jelenleg szünetelteti a kivitelezéshez szükséges összegek folyósítását. A beruházók a bank által folyósított összegeket – eddig mintegy 20 milliárd forintot – a kivitelezést végző vállalkozóknak kifizették. Ugyanakkor a Tópark tegnapi közleményében lényegében elismerte azt is, hogy nem minden elvégzett munka ellenértékét sikerült a finanszírozás leállása miatt átutalniuk. (MN)

Jelentős bírság a Raiffeisennek
Négymillió forint bírság megfizetésére kötelezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete
a Raiffeisen Bankot, mert az tisztességtelenül járt el egy adóssal és annak kezesével szemben. Az ügyfél személyi kölcsönt vett fel, ám egy idő után hátralékba került. A kezes rögtön felismerte a problémát, és az adós helyett folyamatosan törlesztette a szerződés szerinti részleteket. Időközben a bank a szerződést a tartozás miatt felmondta és egy faktorcégnek adta tovább. (Cs. L.)

Aeroviva: már 400 milliós a kárigény
Az Aeroviva utazási iroda csődje miatt a QBE Biztosítóhoz tegnap délig 402 kárigény érkezett mintegy 400 millió forint értékben, amely több mint ezer utast érint – mondta a cég vezérigazgatója. Közben a BRFK hivatalosan is megerősítette, hogy a rendőrség eljárást indított az ügyben okirattal való visszaélés és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. (MTI)

Elkészült a digitális cselekvési terv
Nyilvános a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kidolgozott digitális megújulás cselekvési terv elnevezésű program. Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár tegnap közölte: a középpontban az állampolgárok esélyegyenlőségének biztosítása, a vállalkozások versenyképességének növelése, a modern közigazgatási informatika tényleges megteremtése, valamint az informatikai infrastruktúra fejlesztése áll. (B. P.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.