Röviden

MTI
2011. 01. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alstom-ügy: Budai kivizsgálja
Már tárgyalt Tarlós István főpolgármesterrel a metrókocsikra négy éve kötött, azóta felmondott 65 milliárd forintos Alstom-szerződés ügyében – közölte tegnap lapunkkal Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos. Szerinte január elejére elkészülhet a vizsgálat. Közben a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület többek között Medgyessy Péter volt MSZP-s kormányfő, Demszky Gábor korábbi SZDSZ-es főpolgármester és Aba Botond akkori BKV-vezérigazgató meghallgatását javasolja a hatóságoknak a franciáknak teljesítmény nélkül is felerészt kifizetett szerződés ügyében. (Sz. Zs.)

Kémtoll az irodában
Kémtollat talált irodájában Forján Zsolt, Csenger fideszes polgármestere. A lehallgató készülék a polgármester íróasztala feletti szalmadíszből esett ki. A rendőrség nyomozást indított, s lefoglalta a kép és hang továbbítására alkalmas eszközt. (Szabolcs Online)

Kész a gát
Elkészült az iszapkatasztrófa sújtotta térség – Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely – biztonságát garantáló, 1300 méter hosszú völgyzáró gát Kolontáron – tudatta Takács Árpád ezredes, az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ parancsnoka. (MTI)

Leköpték az ügyészt
Lökdöste és leköpte a Budaházy György óvadékát elutasító tegnapi tárgyalásról távozó ügyészt a bírósági folyosón összegyűlt szimpatizánsok egy csoportja. A bíróság szerint ez bűncselekmény, tehát büntetőeljárásnak van helye. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.