Röviden

MTI
2011. 01. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mit tud a szökevény?
Földesi-Szabó László ügyvédje tud néhány olyan magas beosztású emberről, akit kellemetlenül érinthetne az a vallomás, amelyet az Egymásért Egy-Másért Alapítvány hét évre elítélt, szökésben levő elnöke titoktartási kötelezettsége alól való feloldása után tett volna. Berényi András közölte, a bíró még kísérletet sem tett arra, hogy az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal a felderítés céljából feloldja a titoktartást. (Blikk.hu)

Új támogatási rend
A közigazgatási tárcánál található 13 milliárd forintos keret felett rendelkezik a most létrejövő Bethlen Gábor Alap, amellyel egységes rendszer szerint lehet majd a határon túli magyar szervezeteknek támogatásokat nyújtani. Ulicsák Szilárd miniszteri biztos elmondta, az összegből 1,2 milliárdot nyílt pályázaton hirdetnek meg, 8,5 milliárd normatív támogatás, a fennmaradó keretet pedig programfinanszírozásra osztanák szét. (MTI)

Bajban Portugália
Görögország és Írország után hamarosan Portugália is az euróövezeti társországok segítségére szorulhat a legnagyobb német bank vezető elemzője szerint. Thomas Mayer, a Deutsche Bank munkatársa úgy véli, Portugália „belátható időn belül” az euróövezet védőernyője alá húzódhat. – A lisszaboni vezetés jól tenné, ha minél előbb meghozná a külső segítség igénybevételéhez szükséges döntéseket – fogalmazott a szakértő. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.