Röviden

MTI
2011. 01. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Levélbomba a római görög követségen
Róma. Rendőrök és tűzszerészek lepték el tegnap az olasz fővárosban, Rómában Görögország nagykövetségét azt követően, hogy levélbombát találtak a képviseleten. A riasztás előzménye, hogy a múlt héten levélbomba robbant Svájc és Chile római nagykövetségén, a detonáció két embert megsebesített. Egy olasz anarchista csoport jelentkezett a küldemények feladójaként. (MTI)

Iraki rendőröket öltek meg
Ramádi. Legkevesebb tizenhét ember meghalt és 47 megsebesült, amikor két öngyilkos merénylő kormányzati épületek ellen hajtott végre támadást tegnap az iraki Ramádiban. A halottak többsége rendőr. (MTI)

Brit területen akartak robbantani
London. Nagy-Britannia területén végrehajtandó robbantások és terrorista cselekmények elkövetésére szőtt összeesküvéssel vádolják a brit hatóságok azt a kilenc embert, akit egy hete vettek őrizetbe. Az akciót hetekig tartó megfigyelés előzte meg. Három, 24–28 éves fiatalembert a walesi fővárosban, Cardiffban, két 20, 28 évest Londonban, négy 19–26 évest a közép-angliai Stoke-on-Trentben vettek őrizetbe. Az elfogott gyanúsítottak többsége brit állampolgár. (MTI)

Egyelőre megmarad a guantánamói tábor
Washington. A Fehér Ház közlése szerint még egy bizonyos ideig nem zárják be a guantánamói fogolytábort. Robert Gibbs a CNN hírtelevízióval közölte, hogy a labda a republikánusok térfelén van, erről a kérdésről a kormányzattal kell egyeztetniük. Az amerikai elnök, választási ígéretének megfelelően, 2009. január 22-én, a hivatalba lépését követő napon elrendelte a guantánamói börtön egy éven belüli bezárását, de ezt a kongresszus megakadályozta. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.