Röviden

MTI
2011. 01. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a kármentés
A karácsonyi ünnepek alatt is folytatódott a vörösiszappal elöntött ajkai térségben a kárfelszámolás, és mintegy 850 köbméter iszapos anyagot szállítottak el. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint a fagy miatt csökkent a szennyező anyag bemosódásának veszélye a folyóvizekbe. Folytatják a vízelvezető árkok javítását és az épülő zsilipnél a zsaluk kiemelését,
a végleges meder kialakítását. Eddig 90 károsult döntött új építésű, 85 pedig használt lakás vásárlásáról, közülük tízen már aláírták a támogatási szerződést. (MTI)

Új egri segédpüspök
XVI. Benedek pápa Palánki Ferencet nevezte ki az Egri Főegyházmegye segédpüspökévé tegnap, és egyúttal a fidolomai címzetes püspöki címet adományozta neki – tájékoztatott a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága. A 37. évében járó Palánki Ferencet 1994-ben szentelték pappá, azóta szolgált káplánként Balassagyarmaton, plébánosként Dorogházán és Püspökszilágyon, augusztus óta pedig a budapesti Központi Papnevelő Intézet spirituálisa. (MTI)

Boldoggá avatás: tanúkat várnak
Újabb tanúk jelentkezését várja a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány hét ferences rendi vértanú boldoggá avatási ügyének előmozdításához. A hét szerzetes 1944 és 1954 között élete feláldozásával tett tanúságot hitéről: hárman a szovjet, illetve jugoszláv csapatok, négyen pedig a kiépülő kommunista rendszer áldozatai lettek. A tanúk jelentkezését a ferences rend fővárosi, Margit körúti tartományfőnökségén, a mátraverebély-szentkúti rendháznál, illetve a [email protected] címen várják. (MTI)

Tünetmentes H1N1-betegek
Még három olyan beteg fekszik kórházban, akiknek korábban pozitív volt a H1N1-tesztjük, de ők sem emiatt, hanem nőgyógyászati kezelésük miatt vannak bent – közölte tegnap Jákó Kinga, a budapesti Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának orvosszakmai igazgatója. Közülük két nő gyermekágyas, egyikük vasárnap szült, a másikon múlt csütörtökön végeztek császármetszést. Rajtuk kívül egy várandós nőnek múlt szerdán volt pozitív a H1N1-tesztje, de ő is tünetmentes. A nőgyógyászaton múlt szerdán rendeltek el látogatási tilalmat, mert több kismamánál igazolták a H1N1 vírus jelenlétét. (MTI)

Miskolcon vége a szmogriadónak
Megszüntették tegnap a szmogriadót Miskolcon, miután jelentősen javult a levegő minősége – tájékoztatott Orosz Gábor, a polgármesteri hivatal szóvivője. A szálló por szenynyezettségi értéke Miskolc két automata mérőállomásán, a Búza térin és a Lavotta utcain az egészségügyi küszöbérték alá csökkent. A borsodi megyeszékhelyen december 16-án rendelte el a polgármester a szmogriadót a levegő nagy mértékű szennyezettsége miatt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.