Röviden

MN
2011. 01. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb csúcson az üzemanyagok ára
Szerdán emelkedik az üzemanyagok ára. A 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 5 forinttal, a gázolajét bruttó 6 forinttal növeli a Mol. A mostani emeléssel a benzin átlagára 360-361 forint, a gázolajé 351 forint lesz. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. Ezzel egyébként újabb történelmi csúcsot ér el az üzemanyagok ára; idén januárban a 95-ös átlagára még csak 317 forint volt, a gázolajé csupán 297 forint. (MTI)

Újságírók veszélyben
A Press Emblem Campaign (PEC) svájci nem kormányzati szervezet szerint 2010-ben 33 országban legalább 105 újságírót gyilkoltak meg. A PEC jelentése szerint öt év alatt 529 újságíró vesztette életét, és átlagosan kéthetente történik ilyen gyilkosság. Az újságírók munkája szempontjából Mexikó és Pakisztán a legveszélyesebb. (MN)

Kommunista múlt
Eladta a lengyel baloldal fő politikai ereje, a Baloldali Demokratikus Szövetség (SLD) a párt kommunista múltjára emlékeztető varsói székházát. Az 1960-as évekből származó épület a Lengyel Egyesült Munkáspártnak a tulajdonában volt. A székház eladásából a jövő évi választási kampányt szeretné finanszírozni az SLD, hiszen a parlament nemrég szavazta meg, hogy jövőre fele- annyi állami pénzzel gazdálkodhatnak a baloldali demokraták. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.