Röviden

MN
2011. 01. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szétesett az FTC, fehérvári bravúr
A 3. mérkőzést is nagy különbséggel, 7-0-ra vesztette el a Vasassal szemben az FTC a magyar– román jégkorongbajnokság, a Mol-liga negyeddöntőjében, így a piros-kékek 3-0-s összesítéssel jutottak a legjobb négy közé. Ahová a Dunaújváros, s korábban a Csíkszereda már biztosította helyét. Mol-liga, negyeddöntő, 3. mérkőzések: Fehérvár Farm–Dunaújváros 2-5, FTC–Vasas 0-7, Brassó– Miskolc 3-4 (az állás 1-2). Az osztrák bajnokságban a Fehérvár 3-2-re győzött Villachban, s az ünnepi sorozat harmadik meccsét is megnyerte. (MN)

Tini sakkvilágbajnok
A 16 éves kínai Hou Ji-fan nyerte a női sakkvilágbajnokságot, ezzel a sakktörténelem legfiatalabb világelsője lett. A kínai lány a törökországi Antalyában rendezett vb döntőjében honfitársát, Ruan Lu-fejt győzte le rájátszásban. Hou Ji-fan 1994. február 27-én született. A 2006-os torinói sakkolimpián debütált a bronzérmes válogatott tagjaként. A 2008-as nalcsiki vb döntőjében kikapott az orosz Alekszandra Kosztenjuktól. A 2008-ban kapta meg a férfi nagymesteri címet, ezzel megdöntötte az indiai Humpay Koneru és Polgár Judit korábbi világcsúcsát. A címvédő orosz Kosztenjuk a kieséses rendszerű vb 3. fordulójában búcsúzott. (MTI)

Taurasi pozitív
Modafinil nevű stimulánssal, vagyis enyhe serkentővel fennakadt egy doppingvizsgálaton a világ jelenlegi legjobb kosarasának tartott, olimpiai és világbajnok Diana Taurasi, a Rátgéber László által irányított török Fenerbahce játékosa. A klub kéri a B minta megvizsgálását, de a török szövetség felfüggesztette Taurasi játékjogát.
A Fenerbahce az Euroligában egy csoportban szerepel a Sopronnal. A két együttes december 15-i, magyarországi összecsapásán Taurasi nem lépett pályára, ma már tudjuk, hogy miért. „Bizonyára mindenki megérti, hogy miért nem mondhattam Sopronban többet, komolyra fordult az ügy, és nem rám tartozott, hogy a nyilvánosság elé tárjam”
– mondta Rátgéber László az MTI-nek. (MN)

Késelés
Életveszélyesen megsebesítették vasárnap hajnalban Mihail Ganevet, a bolgárok szabadfogású birkózó-világbajnokát.
A szeptemberi moszkvai vb 84 kg-os aranyérmesét az egyik gabrovói éjszakai bárban szúrták hasba többször is. (MTI)

Bajnokverés
Simán, 96-80-ra győzött a Miami Heat a címvédő Los Angeles Lakers otthonában az NBA karácsonyi rangadóján. (MTI)

Totó
A 51. heti helyes tippek: 2, 2, X, 1, törölve, 1, 2, 2, 1, 1, törölve, 1, 2, 2. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.