Sok a tévéfüggő, kevés a könyvolvasó

Egy átlagos, 15 év feletti magyar ember szabadidejének 46 százalékát tölti tévénézéssel, 24 százalékát rádióhallgatással, 15 százalékát pedig internetezéssel – derül ki az Országos Széchényi Könyvtár felméréséből.

2011. 01. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újságolvasásra szabadidőnk hét, könyvolvasásra pedig négy százalékát fordítjuk. Különösen elgondolkodtató, hogy az átlag magyar szinte egyáltalán nem jár sportolni, ahogy étterembe, kávézóba vagy szórakozni sem. Sportolásra csupán a szabadidő két százaléka jut, ahogy nyilvános szórakozásra, étteremlátogatásra is.
A legnagyobb arányban az alacsonyabb végzettségű, vidéki, középkorú, illetve idős asszonyok nézik a tévét: ők szabadidejük 57 százalékát töltik ezzel. Egyáltalán nem olvasnak könyvet, nem járnak étterembe és kávézóba, sem szórakozóhelyre. Kutatók szerint az eredmények csak részben magyarázhatók pénzügyi nehézségekkel.
Bővebben az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.