Söprések között egyetlen igazi csata

Munkatársunktól
2011. 01. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnapra már csak egy kiadó hely maradt a magyar–román közös jégkorongbajnokság elődöntőjében. A Brassó és a Miskolc negyedszerre ütközött meg egymással, csakúgy, mint vasárnap az erdélyi városban. Akkor a miskolciak 4-3-ra nyertek, így összesítésben
2-1-es vezetésre tettek szert, és újabb győzelmükkel, nagy hajrával kivívták a továbbjutást: Fenestela Brasov–Miskolci Jegesmedvék 4-5 (1-1, 2-1, 1-3); a párharcot 3-1-re nyerte a Miskolc.
A Dunaújváros a Fehérváron a várakozásoknak megfelelően 3-0-s összesítéssel lépett túl, az alapszakaszgyőztes Csíkszeredának az Újpest ellen ehhez két mérkőzés is elég volt, mert a lila-fehérek a harmadik mérkőzésre ki sem álltak. Ami nem elegáns döntés, de megtehették, mert csak két mulasztás von kizárást és büntetést maga után.
A negyeddöntőben előzetesen egy párharcban lehetett éles küzdelemre számítani. Az alapszakasz negyedik helyezettje, a Vasas ehhez képest könnyed 3-0-lal verte ki az FTC-t. A különbséget a három meccs végeredménye (5-1, 8-2,
7-0) érzékelteti igazán; a zöld-fehérek kudarca részben érthető, részben nem. Az egy hónappal ezelőtti válság – a vezetők csökkentették a játékosok fizetését – már megmutatta, hogy nincs minden rendben, utána azonban magára talált a csapat, és sorra nyerte a találkozóit az alapszakasz hajrájában, aminek köszönhetően megelőzte a Brassót. A fellángolás a végeredmény szerint csak kérészéletű volt, pedig az idénynek még nincs vége, a Mol-liga végeztével következik az országos bajnokság középszakasza.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.