T O T Ó

MN
2011. 01. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel karácsonykor hagyományosan csak az angol futballbajnokság „működik”, a totó 51. heti szelvényén szigetországi derbik találhatók, kilenc az első, öt a másodosztályból. A Premier League-ben kiesési rangadót vív a 17. Fulham és a sereghajtó, 20. West Ham. A hazaiak eddig a döntetleneket gyűjtötték – nekik van belőle a legtöbb a mezőnyből, tíz –, s nem csak Gera Zoltán miatt mondjuk, hogy ezúttal megszülethet a harmadik győzelem is. Reményeink szerint a magyar válogatott kapitányának szereplésével, s jó játékával. Nem csak a név hasonló, jelenleg a Blackpool a 10., a Liverpool a 9. pozíciót foglalja el, előbbitől ez újoncként jó, utóbbitól sztárgárdaként gyatra eredmény. S ha még hozzátesszük, hogy az ősszel a Blackpool az Anfield Roadon is győzni tudott… Ezért a szégyenért vissza illene vágni.
Az Everton hétfőn meglepetésre Manchesterben verte meg a helyi Cityt, de még így is csak 14., a további előrelépéshez kötelező lenne a 16., s otthonától távol nyeretlen Birmingham felülmúlása. A listavezető, s egyben egyedüli veretlen Manchester United – miután múlt vasárnapi, Chelsea elleni derbije elmaradt – a 6. Sunderlandet fogadja, győzelmi esélyekkel. Alen Pardew-val a padon összekapta magát a Newcastle, de a Manchester Cityvel nehéz dolga lesz. Újabb kiesési rangadó a 19. Wolverhampton és a 18. Wigan között, a hazaiak formája felfelé ívelő. A pluszmérkőzésen a 14., de otthon erős Aston Villa az 5. Tottenhamet fogadja, a papírforma ikszet ígér.
A másodosztályú tabella élén álló Queens Park Rangers legutóbb – magyar játékosa, Buzsáky Ákos nélkül – kikapott Leedsben, előtte pedig otthon is, ezúttal a 4. Swansea ellen kellene javítania. Nem lesz könnyű. A 3. Cardiffban Gyepes Gábor általában kezdő, ettől még a legutóbbi derbik rosszul sikerültek, a megelőző öt meccsen legyűrt Coventry ellen talán jobban megy majd. A 17. Ipswich kapuját rendre Fülöp Márton védi, reméljük, a Watforddal szemben sikerélményben lesz része, csapattársa, Priskin Tamás viszont éppen mostanában zördült össze Robby Keane szakvezetővel. Kevin McCabe Sheffield Unitedja csak 20., de most megverheti a 18. Hullt.

51. heti tippjeink
1. Fulham–West Ham 1, X
2. Blackburn–Stoke 1
3. Blackpool–Liverpool X, 2
4. Bolton–West Bromwich 1, X
5. Everton–Birmingham 1
6. Man. United–Sunderland 1
7. Newcastle–Man. City X
8. Wolverhampton–Wigan 1, X
9. Queens Park R.–Swansea 1, X
10. Cardiff–Coventry 1
11. Ipswich–Watford 1, 2
12. Middlesbrough–Nottingham 1, 2
13. Sheffield U.–Hull 1
+1 Aston Villa–Tottenham X

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.