Talpra álló hazai cipőgyártás

Hírösszefoglaló
2011. 01. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentősen nőtt a csengeri Szamos Cipő Kft. rendelésállománya, miután Németország túl van a gazdasági válság nehezén – olvasható a Világgazdaságban. Az újság szerdai száma a cég fő tulajdonosára és ügyvezetőjére, Juhász Jánosra hivatkozva arról ír, hogy emiatt bővítik a gyártócsarnokot, ami január végére készül el. Az új, 1800 négyzetméteres termelőüzem egymilliárd forintot meghaladó beruházási költségének felét nyerte el a cég a Gazdasági operatív program hátrányos helyzetű kistérségek számára kiírt pályázatán. Az új termelőüzemben márciusban kezdődik a próbagyártás. A német Josef Seibel (JS) cég számára évek óta átlagosan 900 ezer cipőt szállító Szamos Kft. jövőre már 1,5 millió párra növelheti kivitelét. A múlt évi 40 fős létszámbővítés után jövőre újabb 50 embernek adnak munkát, és így a Szamos Kft. 600 főt foglalkoztat majd. A Szamos Cipő Kft. a szintén Csengeren működő Josef Seibel Kft.-vel dolgozik együtt. Ez a cég tervezi meg és gyártatja le a cipőket a Szamos Kft.-vel, és évi 2,5 millió darab cipőt készíttet cseh, román és bolgár alvállalkozókkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.