Több száz otthont fenyeget a belvíz

Továbbra is óriási területek állnak víz alatt, még mindig csaknem három és fél ezer négyzetkilométert tart fogva a belvíz. Tegnap Nyíregyházán újabb ház vált lakhatatlanná, már kilencven embernek kellett elhagynia a hajlékát.

Munkatársainktól
2011. 01. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón több mint kétszáz házat fenyeget a belvíz. A település körüli szántóföldek mindenütt vízben állnak többek között azért, mert a belvízcsatornák szükséges rekonstrukciója harminc éve várat magára.
A belvíz mellett a folyók is áradnak: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint tegnap majdnem kétszáz kilométerrel nőtt az árvízvédelmi készültség a korábbi állapotokhoz képest a folyók fővédvonalain, jelenleg 2293 kilométeren védekeznek. A Közép-Tiszán ugyanakkor a jegesedés okozhat gondot, pillanatnyilag 10-20 százalékos jégzajlás tapasztalható.
Bővebben a 2. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.