Újabb megfigyelések

Újabb iratok kerültek elő olyan személyekről, akiket az utóbbi két évben megfigyeltek – jelentette be Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a nyomozó ügyészség által meggyanúsított Benedek Fülöp egykori agrárállamtitkártól lefoglalt dokumentumokra hivatkozva. A sukorói ingatlancsere ügyében gyanúsított Császy Zsolt szerint azért folyik eljárás ellenük, mert a politikum hiába remélt pénzt az ügyletből.

Swendt Pál
2011. 01. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sukorói telekcserebotrány miatt Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon korábbi miniszterelnökök és Veres János egykori pénzügyminiszter büntetőjogi felelőssége megkerülhetetlen – fogalmazott tegnap Budai Gyula. A kormánybiztos az ingatlanügylet miatt folytatott nyomozásban kedden kihallgatott Markó Andrea volt pénzügyi szakállamtitkár meggyanúsításával összefüggésben azt mondta: nem hihető, hogy a gyanúsított Veres János pénzügyminiszter jóváhagyása nélkül dönthetett a telekcseréről, amikor a Vagyongazdálkodási Tanács tagjaként igennel szavazott az ügyletre.
*
A politikus a Benedek Fülöp egykori agrárállamtitkártól lefoglalt dokumentumokra hivatkozva azt közölte, hogy 2008 és 2010 májusa között rajta kívül többeket is megfigyeltek, azonban a nevek közlésétől a nyomozás érdekeire hivatkozva elzárkózott. Budai Gyula emlékeztetett, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) kedden átvette a Benedek ellen folytatott nyomozást, tekintettel arra, hogy abban az ügyben is mentelmi joggal érintettek felelőssége vetődött fel.
A sukorói telekügyletben a KNYF már korábban meggyanúsította Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatóját és egykori munkatársát, Császy Zsoltot is, akik a múlt pénteken szabadultak előzetes letartóztatásukból. Utóbbi, mint a cég korábbi jogi és értékesítési igazgatója a Magyar Hírlapnak adott interjúban egyebek mellett azt állította: a csereügylet jogszerű volt, és egy ekkora beruházáshoz (a Velencei-tó partjára tervezett kaszinóváros – a szerk.) annyi állami támogatás járna, hogy ingyen is adhatták volna a területet. Magyarázata szerint társaival együtt azért gyanúsítják őket jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérlete miatt, mert a politikum számított valamekkora összegre a beruházásból, de nem kapta meg, ezért az apparátusra tolta a botrányt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.