Álarcban az LMP-sek

Velkei Tamás
2011. 04. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Köszöntöm önöket, ha akarják, név szerint is – ironizált a be nem mutatkozó konferanszié a Tüntetés közös jogainkért címmel megrendezett tegnapi LMP-s megmozduláson, s nem túlzott, lévén a fővárosi Vörösmarty tér teraszain kedélyesen zserbózó, a belvárosban sétálgató külföldiekkel együtt sem jelentek meg többen ötszáznál. Az anonimitást választó szpíker ezután azt kérte: tegyék fel a részvevők a „nemzeti együttműködés és közös szellemi jelképét”, az álarcot. A tömeg engedelmeskedett, a műsorvezető újra ironikusan magyarázta: ők mind egyéniségek.
A tüntetésen – amelyen tiszteletüket tették Szanyi Tibor, Horváth Csaba, Bárándy Gergely és Török Zsolt szocialista politikusok is – „húsvéti alkotmány, pünkösdi királyság”, „alkotmány=tákolmány” és ezekhez hasonló tartalmú táblák emelkedtek a magasba, s a nemzeti zászló mellett a szivárványszínű lobogót is himbálta a szél.
Schiffer András, az LMP frakcióvezetője kijelentette: a Fidesz becsapta az embereket, amibe a kormánypárt bele fog bukni. Ezért már szerinte 2014-re kell készülni, hogy egy élhető Magyarországot építsenek fel. Az LMP-vel, természetesen.
Szilágyi Ákos író kaszárnyakapitalizmushoz hasonlította a jelenlegi rendszert, és leszögezte: a Fidesz meg akarja ölni a húszéves, törvényes alkotmányt, de nem lehet olyan alkotmány, amely érvényteleníti az „igazit”.
Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere a kormánypárt részéről szerinte tapasztalható arrogancia ellenére a párbeszéd fontosságára hívta fel a figyelmet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.