Angolra hangolt negyeddöntő

Ránézésre a 2008-as, angolos döntő visszavágója – Manchester United–Chelsea – számít a labdarúgó Bajnokok Ligája mai negyeddöntős slágerének, pedig a másik mérkőzésen a 2010–11-es sorozat legjobb mérlegű csapata találkozik a fő favorittal. Vagyis a Sahtar Doneck a Barcelonával.

Munkatársunktól
2011. 04. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Külön pikantériát kölcsönöz a Chelsea és a Manchester United házi rangadójának, hogy az idei finálét a londoni Wembleyben rendezik, és ha a papírformát nézzük, nem a Tottenhamnek, hanem a ma egymásnak eső két sztárgárdának van reális esélye eljutni odáig. A felek csupán egyszer, a három évvel ezelőtti moszkvai döntőben találkoztak egymással az európai elitsorozatban, 1-1 után büntetők döntöttek a Manchester javára. Amely az eddigi 158 összecsapásból 67-et megnyert, emellett 44 Chelsea-siker és 47 döntetlen született.
A jelenlegi idényben eddig kétszer randevúztak egymással a vörösök és a kékek, az angol Szuperkupa döntőjében 3-1-re nyert a Manchester, míg a bajnokságban a 18. forduló márciusra halasztott derbijén a Chelsea hazai pályán
2-1-re diadalmaskodott. Az MU legutóbb 2002-ben tudott nyerni a Stamford Bridge-en. Carlo Ancelotti, a londoniak trénere pályafutása során már harmadik klubjával „botlik bele” Sir Alex Ferguson gárdájába: az 1998/99-es idényben még a Juventusszal elbukta az elődöntős párharcot, a Milan edzőjeként azonban a 2004/05-ös és a 2006/07-es idény kieséses szakaszában is továbbjutott. Utóbbi párharcban a Manchester Milánóban maradt alul, de azóta 21 idegenbeli BL-meccsén mindössze egyszer szenvedett vereséget.
A Chelsea az elmúlt években rendre belefutott honfitárs csapatba. A télen igazolt spanyol Fernando Torres egyelőre gól nélkül áll a londoniaknál, ám jó előjel lehet számára, hogy eddigi mindhárom angol–angol BL-összecsapásán a kapuba talált még a Liverpool színeiben. A manchesteriek főképpen a bajnoki góljaival és eltiltásaival villogó Rooney eredményességében bíznak, Rio Ferdinand akár visszatérhet a védelem tengelyébe.
A másik mai párban a BL fő favoritjának tartott Barcelona látja vendégül a Sahtar Donecket, amely először került a legjobb nyolc közé. Ám a brazil légiósai reptette ukránok hét győzelem, egy vereség mérlegükkel a jelenlegi sorozat eddigi legjobbjai, ráadásul legutóbbi, 2008-as barcelonai vizitjük alkalmával 3-2-re nyertek a Nou Campban. Viszont a Barca legutóbbi nyolc hazai BL-meccsén is győzött, miközben újra összeáll a Messi, David Villa, Pedro alkotta támadó trió, mivel utóbbi felépült sérüléséből. „Most is jó és szép játékra törekszünk, és feltétlenül nyerni akarunk, mert kell a megfelelő eredmény a visszavágóra” – mondta ki a lényeget David Villa.
Mai BL-program. Negyeddöntő, 1. mérkőzések: Chelsea– Manchester United, Barcelona– Sahtar Doneck – mindkettő 20.45.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.