ANNO

Pethő Tibor
2011. 04. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

64 éve
Modelltolvaj
Elfogta a rendőrség Marosi Mária 25 éves leányt, aki az utóbbi időben előkelő ruhaszalonok értékes modelljeit lopta el. A jó megjelenésű fiatal leány a kihallgatás során Szép Máriának vallotta magát, de ujjlenyomatai alapján megállapították, hogy Marosi Mária régóta körözött veszedelmes tolvajnővel azonos. Eddig 19 lopást ismert be.
Ál-Hekus Döncit fogtak
A Párisi Áruházban történt gyilkossággal kapcsolatban elfogtak egy Ulrich János nevű 27 éves földművest, akinek személyleírása egyezett a Hekus Dönciével. A főkapitányságon kiderült, hogy Ulrich nem gyilkos, hanem egy régóta körözés alatt álló sikkasztó.
Szemlécske
Politikai szónoklatból idézünk: „a magyar demokrácia eddigi sikerei elképzelhetetlenek lettek volna a két munkáspárt együttműködése nélkül”. Ez nem vitás. De mennyivel több sikert könyvelhetnénk el, ha az egész időn át valamennyi demokratikus párt válságmentesen együttműködhetett volna!
1947. április 16., szerda

39 éve
Életveszély
A Belkereskedelmi Minisztérium felkéri azokat a lakosokat, illetve vállalatokat és intézményeket, amelyek lakásukon, irodáikban 1971. január 1-je után felszerelt Gamat Rga 4/411-es típusú import gázkályhával, gázkonvektorral fűtenek, hogy biztonsági, életvédelmi okok miatt a készülékeket ne használják.
Tévéző majmok
A majmok egyáltalán nem közömbösek a televíziós adásokkal szemben, legalábbis ezt állítja a Nairobiban élő Geoffrey Borney doktor sokéves kísérletei alapján. Szerinte a majmok nemcsak szívesen nézik a tévéadásokat, hanem viharos kifejezést is adnak elragadtatásuknak: hadonásznak, ugrándoznak, kiabálnak. A csimpánzok és az orangutánok különösen a sportmérkőzések, bokszmeccsek alatt viselkednek izgatottan, míg a gorillákat a detektívfilmek hozzák ki leginkább a sodrukból.
1972. április 16., vasárnap

A Magyar Nemzet korábbi számaiból összeállította: Pethő Tibor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.