ANNO

MN
2011. 04. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

61 éve
Disszidáló amerikai pár
Gheorghe Wheeler és felesége, Eleaner Wheeler Csehszlovákiában élő amerikai újságíró házaspár kérte a csehszlovák kormányt, hogy biztosítson számára menedékjogot. Wheeler a National Guardian című lap tudósítója és a közgazdaság tanára Prágában.

A legidősebb asszony
Meghalt Debrecen legidősebb asszonya, aki 100 évet és 17 napot élt. Özv. Á.-né tizenhárom gyermeket hozott a világra. Haláláig megőrizte szellemi frissességét. Többször mondogatta, örül, hogy megélhette a dolgozók ügyének győzelmét, a magyar nép szabadságát.

Felhívás
Kérjük az illetékeseket, hogy az államosított Léda Cipőüzem is gyártsa tovább azt a népszerű, szép és olcsó, 95 forintos barna vagy fekete színű női cipőt, amely magas sarkú, „karlsbadi” lyukasztású és nyújtott fazonú volt.

Hirdetések
MAGAS ÁRON veszek BÚTORT, RUHÁT és feloszlatott háztartást. BLAU, Dobozi utca 23.

Márkás tangóharmonikát mégis csak MARNITZ-tól,
József krt. 37.
HÚSVÉTRA AJÁNDÉKOZZON FÉNYKÉPEKET.
6 darab levelezőlap Ft 60.
S. Nagy Iby fényképészeti műterme, Váci u. 11/b
Délelőtt? a DUNAKERTBEN a tavaszi napsütést élvezheti,
Este a BRISTOLBAN Lantos Olivér és Farkas Vera szórakoztatja
Déri Tibor és dzsesszzenekara, délután és este
1950. április 8., szombat

42 éve
Váratlan siker
A győri színházban láttuk Maugham vígjátékát, az Imádok férjhez mennit. Van ebben a mulatságos vígjátékban egy mondat, amin a pesti előadások közönsége még csak el sem mosolyodott. (Igaz, Pesten négy évvel ezelőtt játszották a darabot.)
Fred: Remek a whisky.
Bill: Remek a szóda.
A „remek a szóda” elhangzásakor a közönség visítozni kezdett a nevetéstől.
Javasolom, hogy a Színművészeti Főiskolának vagy a Színháztudományi Intézetnek a dráma hatástanával foglalkozó illetékesei vizsgálják meg az ebből adódó problémákat: a) a győri közönség humorérzéke mennyivel fejlettebb az átlagnál? b) a világszínvonalnál? c) Győrött mikor árultak utoljára szódavizet???
Fehér Klára
1969. április 9., szerda

A Magyar Nemzet korábbi számaiból válogatta: Pethő Tibor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.