Az elkövetők FBI-profiljára kíváncsiak

Vona Adrienn
2011. 04. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiányoznak a rendőrségi nyomozati anyagokból azok a jellemrajzok, profilok, amit az FBI-ügynökök készítettek a romagyilkosságokat elkövető személyekről a feltételezett tettesek elfogása előtt – tudta meg lapunk Bérdi Zsolt ügyvédtől, aki az emberölés-sorozattal vádolt Kiss Árpádot képviseli. A védő hangsúlyozta, a dokumentumokban annyi szerepel, hogy az amerikai ügynökök szerint a tiszalöki emberölést katonai múltú személy követhette el.
Mint azt megírtuk, a tiszalöki gyilkosság után egy hónappal, 2009 tavaszán FBI-ügynökök érkeztek a fővárosba, hogy az ügy nyomozásában segítsenek. Betekinthettek valamennyi nyomozati iratba, és megismerhettek minden olyan információt, amelyre a feltételezett elkövetők személyiségrajzának elkészítéséhez szükségük lehetett, így érdekesek lehetnek az általuk elkészített profilok is.
– Furcsának találom, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda nem csatolta az aktához az FBI nyomozóinak megállapításait az esetleges elkövetőkkel kapcsolatban. Ez felveti annak a gyanúját is, hogy azért maradhatott ki ez a dokumentum, ami bizonyíték is lehetne, mert nem illik bele a nyomozó hatóság által az elkövetőkről kialakított képbe – vélte Bérdi, hozzátéve: az ügyészségen indítványozta, bocsássák rendelkezésére a hiányzó iratokat.
Az emberölés-sorozatot a vádhatóság szerint Kiss Árpád, Kiss István, Pető Zsolt és Csontos István követhette el. Katonai múlttal Kiss István kivételével mindannyian rendelkeztek. Csontos fenntartotta azon vallomását, miszerint nincs minden bűnös a vádlottak padján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.