Beindulnak a beruházások

Szabó Anna
2011. 04. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig már több mint százmilliárd forintot helyeztek ki az Új Széchenyi-program kis- és középvállalkozásoknak szánt hitelkonstrukciójában, a beruházások támogatására egy hónappal ezelőtt létrehozott kombinált hitellehetőséggel pedig egyre több vállalkozás él. Utóbbihoz mindössze tízszázalékos önerőt kell felmutatnia a beruházó vállalkozásnak, amely maximum négymillió forintos vissza nem térítendő támogatást kaphat, a beruházáshoz szükséges fennmaradó összeget pedig kedvező kamatú hitelből finanszírozhatja.
Az államilag támogatott, új gazdaságösztönző pénzügyi eszközökről a MAPI Magyar Fejlesztési Zrt. tegnapi konferenciáján számolt be többek között Vingelman József, a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. vezérigazgatója és Ormándi Sándor, a Magyar Fejlesztési Bank Invest Zrt. vezérigazgatója. Az uniós forrásokon alapuló, úgynevezett Jeremie-programban meghirdetett kedvezményes hitelekre, az állami kezességvállalási programokra, valamint a kockázatitőke-beruházásra is egyre nagyobb az igény, ami a hazai befektetések éledezését mutatja. A kamattámogatások és a vissza nem térítendő Jeremie-pályázatok forrása kétszázmilliárd forint, amitől hozzávetőlegesen ezermilliárdnyi tőke megmozdulását várják a szakértők. A pénzeket 2013 végéig le kell kötni, a kifizetésekre még két esztendő van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.