Bölcsőde vagy munka

Megdöbbentő adatokat közölt a statisztikai hivatal elemzése, amely azt vizsgálta, hogy menynyiben akadályozza hazánkban a férfiak és a nők munkavállalását a gyereknevelés, valamint a szülő vagy más hozzátartozó gondozása.

2011. 04. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eszerint a 15 éven aluli gyermeket nevelő nők 53 százaléka nem dolgozik, 30 százalékuk pedig kifejezetten a gyereknevelés miatt nem tud vagy nem akar munkát vállalni. Míg a 15 évesnél fiatalabb gyermeket nevelő diplomás anyák 60 százaléka teljes munkaidőben dolgozik, addig ez az arány az alapfokú végzettségű anyák esetében a 25 százalékot sem éri el. Az adatok szerint a gyermekintézmények fejlesztése 50-100 ezer, jellemzően iskolázott nőnek teremtene munkavállalási lehetőséget.

Részletek a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.