Cameron a bevándorlást hibáztatja

Jotischky László
2011. 04. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 5-én többszörös szavazás lesz az Egyesült Királyságban: népszavazás arról, hogy átállítsák-e az ország parlamenti választási rendszerét az úgynevezett alternatív szavazás módszerére, amelyben a választópolgár rangsorolhatja a választókerületében induló jelölteket; önkormányzati választás 279 angol kerületben; valamint újraválasztják az autonóm walesi és skót parlamentet. A korteshadjárat megindult, és máris növeli a feszültséget a kormánykoalíció pártjai között.
Tegnap David Cameron konzervatív párttagok előtt tartott beszédet, és támadta a Munkáspárt szerinte túlságosan engedékeny, sőt meggondolatlan bevándorlási politikáját. A bírálat a koalíciós partnerek, a liberális demokraták ellen is irányult, akiknek a Munkáspárténál is jóval engedékenyebb a bevándorlási politikájuk. Olyannyira, hogy a kormány két liberális tagja, Cable gazdasági miniszter és Clegg miniszterelnök-helyettes már a beszéd elhangzása előtt támadta az előre kiadott szöveget.
Cameron szerint a hanyag politika eredményeként túl sok munkaképes brit él szociális juttatásokból, míg bevándorlók töltik be helyüket. A miniszterelnök kijelentette azt is, hogy a kormány korlátozni fogja a munkavállalási célú bevándorlást a későbbi új EU-tagállamokból, hozzátéve: már a kelet-európai új tagállamok esetében is élni kellett volna e korlátozásokkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.