Családi klasszikusok a Millenárison

R. Kiss Kornélia
2011. 04. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb az uniós elnökség nyitórendezvényén jártam családi programon a Millenárison, és már akkor megállapítottam, hogy a mai gyerekek azért másképp nőnek fel, mint mi annak idején. Nem telt el tengernyi idő, de sokat számíthat, hogy ezek a gyerekek már csak játékból pecsételtetnek útlevelet, viszont tizennégy nyelven tanulnak meg köszönni. És van persze olyasmi, ami sosem változik: Levente Péter vagy Csukás István most is ugyanazt jelenti a gyerekeknek és talán a felnőtteknek is. Magyarország európai uniós elnökségének családügyi rendezvénysorozata is ilyen klaszszikussá lett és új kedvencekkel zárul holnap a Millenárison.
Az egész napos fesztiválon betekinthetünk más népek kultúrájába, lesznek kézműves-foglalkozások, táncházak, gyerekelőadások, és összejön szinte minden zenész és előadó, aki a család közös kedvence lehet: fellép például Gryllus Vilmos, új lemezének bemutatójával a Misztrál, Szirtes Edina „Mókus” és Szalóki Ági is. A nagyszínpadon egész nap Levente Péter a házigazda: a pódiumon visszatérnek az Égből pottyant mesék, születésnapja alkalmából köszöntik Csukás Istvánt, és délután a Dumaszínház előadásán a szülők is kipihenhetik a gyerekzsivajt.
Este rendhagyó prímás parádéval zár Herczku Ágnes, Dresch Mihály, Both Miklós és zenésztársaik. Utána éjszakába nyúló táncházra várnak mindenkit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.