Díjeső a kolozsvári színháznak

2011. 04. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bukarestben négy díjat söpört be a Kolozsvári Állami Magyar Színház a Román Színházi Szövetség (Uniter) hétfő esti gáláján. A teátrum Suttogások és sikolyok című darabja kapta a legjobb előadásért járó díjat, rendezője, Andrei Serban pedig a legjobb rendezésért odaítélt elismerést.
A legjobb férfi főszereplővé Bogdán Zsolt lett a Suttogások és sikolyokban nyújtott Bergman-alakításáért. Ugyancsak kolozsvári színész, a két évig a budapesti Krétakör Színházban is megfordult Viola Gábor kapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó kitüntetést a kolozsváriak által színre vitt Leonce és Lénában nyújtott Valerió-alakításért. András Lóránt szabadúszó erdélyi koreográfus megkapta az Uniter vezetőségének különdíját, míg a legjobb tévészínház Görgey Gábor Komámaszszony, hol a stukker? című darabja lett Mircea Cornisteanu rendezésében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.