DVSC–Paks: csak a párosítás ugyanaz

MTI
2011. 04. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Debrecen megvédené címét a labdarúgó Ligakupában, amelynek fináléjában a hajdúságiak ellenfele – akárcsak tavaly – a Paks lesz. Igaz, a párosítás ugyanaz, ezzel szemben az erőviszonyok megváltoztak, hiszen az előző idényben triplázó (bajnokság, Magyar és Ligakupa) DVSC az előző évekhez képest jóval gyengébb teljesítményt nyújt. Az Európa-ligában az olasz Sampdoria legyőzésével megszerezte története első főtáblás pontjait a nemzetközi porondon, ám az NB I-ben mostanra olyan hátrányba (14 pont) került az éllovas Videotonnal szemben, hogy címvédése gyakorlatilag elképzelhetetlen, ráadásul a Magyar Kupából is búcsúzott (kettős vereség a Kecskeméttől).
Ezzel szemben a Paks Kis Károly vezetőedző irányításával története legsikeresebb szezonját futja: jelenleg harmadik a bajnoki tabellán, ugyanannyi pontja van, mint a második Ferencvárosnak. Csak a nézőket nem sikerült még „tömegvonzani”, általában csupán pár százan lézengenek a lelátón…
A Ligakupa döntőjének lebonyolítása megváltozott, tavaly egy mérkőzés döntött a serleg sorsáról, míg most oda-vissza vágós rendszerben feszülnek egymásnak a csapatok. A Ligakupa győztese az idén 25 millió forintos pénzdíjjal gazdagodik. Az első találkozót ma Debrecenben rendezik 17.30-tól, a visszavágót jövő kedden Pakson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.