Dzsudzsák: gól, karszalag, de PSV-kiesés

Munkatársunktól
2011. 04. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A negyeddöntők visszavágóit játszották tegnap késő este a labdarúgó Európa-ligában, pontosabban csak három hajlott az éjszakába, a Porto oroszországi vendégjátéka az időeltolódás miatt előbb ért véget. Méghozzá hasonlóképpen, mint az első derbi, a portugál gárda múlt héten és most, Moszkvában is ötöt vágott a Szpartaknak, igaz, egy helyett ezúttal két gólt kapott.
Luzitánia másik büszkesége, a Benfica otthon háromgólos előnyt szerzett a PSV ellen, a hollandok tartalékos, „ifjúsági” összeállításban próbálták meg ennek lefaragását. Dzsudzsák Balázs újdonsült csapatkapitányi minőségében azonnal példát mutatott, hiszen a 17. percben a léc alá vágta Lens beadását. Utóbbi kisvártatva maga is a hálóba talált, váratlanul aktuálissá téve a továbbjutás kérdését. Honfitársunk duplázhatott volna, ha labdaszerzése után nem szökteti hajszállal hosszan magát. A Benfica története 333. nemzetközi kupamérkőzésén még a szünet előtt szépített, Luisao okosan a bal felső sarokba emelt. A 2. félidőben próbálkoztak az eindhoveniek, hiába, majd Cardoso értékesített büntetője végleg döntött. A két másik párból a Villarreal és a Braga örvendhet az elődöntőnek.
Európa-liga, negyeddöntő, visszavágók: Szpartak Moszkva– Porto 2-5 (továbbjutó: Porto, 10-3), PSV–Benfica 2-2 (tj.: Benfica, 6-3), Braga–Dinamo Kijev 0-0 (tj.: Braga, 1-1), Twente–Villarreal 1-3 (tj.: Villarreal, 8-2).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.