Életfogytiglan a tompai vérengzésért

Hírösszefoglaló
2011. 04. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte tegnap Szűcs Istvánt a Bács-Kiskun Megyei Bíróság – jelentette az MTI. A 30 éves kelebiai férfi 2009 novemberében három emberrel végzett Tompán; az elítélt nem bocsátható feltételes szabadságra. A férfit aljas célból, különös kegyetlenséggel, több emberen, részben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölésben, jelentős értékre irányuló kifosztásban, valamint jármű önkényes elvételében találta bűnösnek a bíróság. Feleky István tanácsvezető bíró ítéletében kiemelte: a bíróság a vádtól eltérő minősítést állapított meg; az aljas indokból minősítést aljas célból elkövetett emberölésre változtatta.
A nyolc általánost végzett, nőtlen, gyermektelen Szűcs István rezzenéstelen arccal hallgatta végig az ítéletet, s a bírói döntés indokolásakor mereven a padlóra szegezte a tekintetét. Már a nyomozás idején és később a bíróság előtt is elismerte, hogy ő gyilkolta meg a 65 éves K. Józsefet, 63 éves feleségét és 41 éves lányukat. A három áldozat annak a lovas tanyaként üzemelő ingatlannak volt a lakója, ahol későbbi gyilkosuk udvari munkásként dolgozott.
A vérengzés napján Szűcs István szóváltásba keveredett a tulajdonos feleségével, majd egy ötven centiméteres feszítővassal fejbe vágta az asszonyt. A földre került áldozat vállára lépett, majd többször lesújtott rá. Az első gyilkosság után a főépületbe ment, ahol hat csapással végzett a nő súlyosan beteg, ágyban fekvő idős férjével. Szűcs István ezután átkutatta a lakást, s talált egy lemezkazettát, amelyben csaknem másfél millió forint értékben ékszerek, valamint több mint hétmillió forint készpénz volt. Időközben hazaérkezett az idős házaspár lánya, akit a gyilkos egy melléképületbe csalt, majd feszítővassal fejbe vágott. Miután áldozata hasra esett, a férfi a hátára lépett, és több alkalommal lesújtott rá. Ezután a család autójának csomagtartójába tette a holttesteket, majd az udvaron lévő traktorjával hazament. A gyilkosságoknál használt kesztyűt és a ruháit elégette, a pénzt és az ékszereket elásta.
A vádhatóság képviselője az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője szóban jelezte, hogy fellebbezést nyújtanak be határozott idejű szabadságvesztés megállapításáért, illetve azért, hogy az elítéltet ne zárják ki a feltételes szabadlábra helyezés kedvezményéből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.