Elfogták a rettegett román erdei embert

2011. 04. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három hét rejtőzködés után tegnap elfogták az erdei emberként emlegetett Eugen Galest, Románia egyik legkegyetlenebbnek tartott gyilkosát – közölte az Adevarul. A 40 éves férfit Dambovita megyében, az Ocnita falu melletti erdőben találták meg. Mint arról beszámoltunk, a feltehetőleg zavart elméjű férfi éveken át a szülőfaluja melletti erdőkben élt, míg néhány hónappal ezelőtt felvetődött, hogy ő lehet egy idős asszony és egy fiatal férfi gyilkosa. A vadonban kóborló férfit akkor tartóztatták le. Március 9-én nyolc börtönőr tárgyalásra kísérte, de Gales kiugrott a bíróság épületének ablakán és eltűnt. Azóta több száz rendőr kereste éjt nappallá téve. Tegnap egy erdész jelezte, hogy látni vélte a férfit, akit rövid idő elteltével körbekerítettek és elfogtak. Gales, aki feltalálónak képzeli magát, mindvégig azt hajtogatta: nem a rendőrök elől szökött el, csak üldözői elől menekült, akik a „világraszóló találmányát” akarják megszerezni tőle. Vasile Tache, a Dambovita megyei rendőrség vezetője elmondta: éhezhetett és szomjazhatott bujkálása idején a férfi. Szökése miatt egy-két évvel súlyosbíthatják a börtönbüntetését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.