Elhunyt Komlós Juci

Életének 93. évében kedden elhunyt Komlós Juci, a nemzet színésze, Jászai Mari-díjas és érdemes művész.

Tölgyesi Gábor
2011. 04. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komlós Juci Szabadkán született 1919. február 10-én, népszerű színészek, Pintér Irma és Komlós Vilmos gyermekeként. Rózsahegyi Kálmán színiiskolájának növendékeként már 1936-ban színpadra lépett. Első nagy sikereit a Vígszínház művészeként érte el, ahová 1952-ben szerződött. A teátrum igazi sztárja volt, játszotta többek között a Cyrano de Bergerac Roxane-ját, A néma levente Ziliáját. Újabb nagy sikereinek színhelyére, a József Attila Színházba 1957-ben szerződött.
Számos filmben nyújtott kiváló alakítást, többek között Az aranyember Teréza mamájaként. A nyolcvanas évek végétől a Szomszédok című teleregény Lenke nénijeként egy egész ország szerette meg. A Halhatatlanok Társulatának 1998-ban lett örökös tagja, 2002-től a Nemzet Színésze cím birtokosa.

Nekrológ a 14. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.